Madeleinekaker med earl grey te

Madeleine kaker med earl grey te

kake, oppskrifter, søtsaker | 27. april 2015 | By

 

 

Noen ganger så får jeg et søtsug på kvelden som ikke går over av seg selv. Da får jeg gjerne ånden over meg og slenger sammen noe godt. Jeg har lenge hatt lyst til å prøve ut Madeleine kaker. Det florerer av bilder av dem på Pinterest og etter å ha studert en rekke oppskrifter fant jeg ut at jeg hadde lyst til å prøve meg på en utgave med te i kakene. Mange trekker bare tebladene i smøret for deretter å sile dem ut, men jeg tenkte det kunne være moro å prøve å la teen bli igjen i kakene og se om det ga litt ekstra smak og surprise surprise, det ble kjempegodt! Det gir en svak smak av deilig earl grey te, også synes jeg kakene ble ekstra fine med de små sorte prikkene inni.

Dette er en liten oppskrift som passer godt for kveldskos. Det er liten fare for at man ender opp med rester og siden oppskriften er såpass liten så kan man spise opp alle med god samvittighet. Del gjerne med en venn, jeg delte mine med min kjære som fortjente en liten godsak mens han jobber med siste innspurt av semesteret. Disse kakene passer også godt til for eksempel 17.mai frokosten, eller sammen med en kopp te på verandaen i morgensolen en lat fridag – og dem er det heldigvis mange av fremover.

Madeleinekaker med earl grey te
Yields 7
Write a review
Print
Prep Time
1 hr
Cook Time
15 min
Total Time
1 hr 15 min
Prep Time
1 hr
Cook Time
15 min
Total Time
1 hr 15 min
Ingredienser
 1. 3 ss smør
 2. 1 egg
 3. 3 ss hvetemel
 4. 3 ss sukker
 5. 1/2 ts earl grey te i løsvekt
 6. 1 ts ekte vaniljesukker
 7. smør til å smøre formen
Slik gjør du
 1. Forvarm stekeovnen til 175 grader.
 2. Smelt smøret i en liten gryte over middels varme. Tilsett tebladene og la det stå og trekke til smøret har kjølt seg ned til romtemperatur.
 3. Mens smøret smelter kan du smøre madeleineformen. Dersom du ikke har madeleineform går det an å lage kakene i små muffinsformer.
 4. omtrent 3 minutter.
 5. Fortsett å piske på høy hastighet samtidig som du litt etter litt tilsetter sukker og vaniljesukker. Pisk i ca 2 minutter til til eggedosisen blir god og tykk.
 6. Tilsett melet til eggedosisen og vend det forsiktig inn med en slikkepott.
 7. Tilsett deretter smørblandingen og rør forsiktig til alt er såvidt blandet, vær forsiktig så du ikke slår ut luften av røren.
 8. Sett røren til avkjøling i kjøleskap i ca 30 minutter.
 9. Ha deretter røre over i formen med en spiseskje. Pass på å ikke fylle formene mer enn ca trekvart fulle.
 10. Jeg har brukt mini-madeleineformer, da vil steketiden være omtrent 9-10 minutter. Dersom du har en vanlig madeleineform er steketiden ca 12-14 minutter. Kakene er ferdige når de er gyldne i kanten.
 11. Ta kakene ut av formen med en gang de kommer ut av ovnen og la de avkjøle seg på rist.
 12. Smaker nydelig med en kopp nytrukket earl grey te til. Vel bekomme!
CATHRINES KOKEBOK http://www.cathrineskokebok.no/

Comments

 1. Søtsugen i eksamensinnspurten? - TeknoKetil - […] du trenger for å våkne og å slukne søtsuget mens du leser til eksamen. Oppskriften finner du her, bon …

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>